Start To Swim: Les 4 (19/3)

Revenge van de Maldegemse senioren…

Deze morgen vroeg opgestaan zodanig dat ik voor het werk m’n eerste sessie van de 2e week kan gaan zwemmen, volgens het Start To Swim schema staat dit op het programma vandaag:

afstand rust
200 meter crawl rust: haal 12x adem
4 x 100 meter crawl rust: haal 10x adem
4 x 50 meter crawl rust: haal 6x adem
4 x 25 meter crawl rust: haal 4x adem

Er staan al een 15-tal personen te wachten in de inkomhal om binnen te gaan (zwembad gaat pas om 7u30 open, ik zit daar ook al een tijdje te wachten, was in ‘t gedacht dat het om 7u open ging), maar bon, het zal dus druk worden in het zwembad denk ik…

Snel omgekleed en me en een stuk van ‘t zwembad uitgezocht dat op dat moment nog niet druk bezwommen wordt, komt er daar een mens naar mij toegewaad of hij niet op zijn lijntje mag zwemmen, want dat hij daar altijd zwemt en dat hij niet goed ziet en al. Ik weiger, ik kan verstaan dat ge op een lijntje wilt zwemmen omdat dat duidelijker is om de juiste lijn te houden, maar er is meer dan 1 lijn in ‘t zwembad.

Maar bon de eerste 200 meter moet gezwommen worden nu en ik ben er eerlijk gezegd een beetje bang van, het is immers nog niet zo lang geleden dat ik zelfs nog geen lengte kon overzwemmen en nu moet ik er 8 na elkaar overzwemmen in een crawl slag (of toch iets dat er op lijkt). Het lukt me om de 8 lengtes uit te zwemmen, maar grotendeels moet ik het met om de 2 slagen adem halen doen omdat ik moeite heb om op m’n rechterkant adem te halen. Als ik rechts ademhaal heb ik altijd een slok water binnen, of ‘t scheelt niet veel.

Maar bon, gelukt om de 200 meter crawl te zwemmen en ik ben eigenlijk wel heel tevreden, ik had helemaal niet verwacht dat ik dit zou kunnen… Ik doe 5:50 over de 200 meter.

Ook de andere reeksen zwem ik uit met hetzelfde ademhalingsprobleem (vooral links ademen want rechts ademen is water slikken…). Over de 950 meter doe ik in totaal 28:17 (2k/u), trager dan zaterdag, maar ik heb er toch een beter gevoel over vandaag.

Na m’n crawl-sessie zwem ik nog 250 meter schoolslag uit, bij het me van de kant afduwen, krijg ik daar alleneens een stamp van ene z’n hiel recht op m’n zwembril. Ai, dat doet pijn, de revenge van de Maldegemse senior denk ik, omdat ie niet op z’n lijntje mocht zwemmen… Ik voel het nog serieus aan m’n oog, hopen op geen blauw oog… :)

Woensdag m’n 5e zwemsessie en poging tot crawl, plan is om eerst m’n ademhaling onder controle te krijgen en dan op de andere puntjes zoals houding en dergelijke te werken…

2 thoughts on “Start To Swim: Les 4 (19/3)

  1. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your point. You clearly know what youre talking about, why throw away your intelligence on just posting videos to your site when you could be giving us something enlightening to read?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>